امروزه ، جامعه فنی و مهندسی کشور با پدیده ای مواجه است که شاید در دهه های اخیر مشابه آن را تجریه نکرده است. پدیده انبوه جوانان فارغ التحصیل رشته های فنی و مهندسی ( بویژه در رشته ساختمان ) ، رکود اقتصادی و بالا بودن نرخ بیکاری و از همه مهم تر آشنا نبودن این فارغ التحصیلان با قواعد و ضوابط جاری در بازار کار بدلیل نقص سرفصل های دانشگاهی و به روز و منطبق نبودن آن ها با نیازهای حرفه ساخت و ساز و ….

این مساله ، بویژه برای آن دسته از مهندسان ساختمان که پس از فارغ التحصیلی و گذشتن از سد آزمون ورود به حرفه ، به جرگه مهندسان ناظر و مجری می پیوندند و وارد حوزه ساخت و ساز می شوند ، چالش های متعددی ایجاد می کند. چالش هایی ناشی از فقر فنی و حقوق مهندسی که می تواند مخاطراتی جدی در ایفای مسئولیت های حرفه ای ایجاد کند و تبعات سنگین مالی و کیفری و اعتباری در برداشته باشد و چه بسا مسیر زندگی حرفه ای شان را به سمت و سوی نامطلوب منحرف نماید.

در واقع ارائه راه کارهای عملی برای ارتقاء دانش فنی و مهارتی مهندسان ساختمان و پاسخ به نیازهای موجود در این حوزه مطابق آنچه بر شمرده شد ، ایده اصلی شکل گیری باشگاه یادگیری مهندسان ساختمان است .

موسسان باشگاه یادگیری مهندسان ساختمان ، از متخصصان با تجربه در صنعت ساختمان و آشنا با نقاط ضعف و قوت این حوزه و آشنا به ساز وکارها و نظامات حاکم بر این صنعت هستند و سعی دارند تا در این مجموعه ، مرکز و بستری برای انتقال دانش و تجربه خبرگان این صنعت به مهندسان جویای رشد و پیشرفت فراهم آورند . در واقع اصلی ترین و عملی ترین گام در تحقق این مهم ، ارتقای آگاهی است و آموزش موثر و کارآمد ، مهترین ابزار در دسترس برای حصول به این هدف به شمار می رود .

در باشگاه یادگیری مهندسان ساختمان ، هدف ، توسعه دانش کاربردی و پرهیز از انباشتگی اطلاعات است . در واقع پویا سازی ذهن مهندسین از طریق ارائه آموزش های ضروری ، متمایز و متفاوت که به آنها در ایفای مسئولیت های حرفه ای کمکی درخور ، محسوس و موثر ارائه نماید و به ارتقای کیفیت خدمات فنی و مهندسی صنعت ساختمان یاری رساند.

برای این منظور فهرستی از خلاء ها و نیازهای ضروری صنفی و حرفه ای مهندسان ساختمان در اتاق های فکر تخصصی باشگاه با حضور صاحب نظران ، متخصصان و خبرگان امر تهیه شد و مذاکراتی با دانشگاه مهر البرز ، نخستین مؤسسه‏ آموزش عالی الکترونیکی در کشور با نزدیک به دو دهه سابقه فعالیت ، که سالهاست میزبانی کرسی یونسکو در یادگیری الکترونیکی را نیز برعهده دارد ، انجام شد تا با بهره گیری از ظرفیت ها و تجربیات گران سنگ مجموعه مهر البرز ، بستری برای ارائه خدمات آموزشی در سراسر کشور فراهم شود.

در واقع ، تعامل باشگاه یادگیری با دانشگاه مهرالبرز ، نوعی تلاش عملی برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه از طریق ارائه آموزش های صنفی و حرفه ای در بستر مجازی بر اساس استانداردهای آموزشی بین المللی و انتقال تجربه اساتید و خبرگان صنعت ساختمان به مهندسان فعال در این عرصه به شمار می رود.

برای شروع ، نخستین گام را طراحی دوره ای در حوزه حقوق مهندسی قرار دادیم . بدلیل کثرت پرونده های مهندسان بویژه مهندسان ناظر در محاکم قضایی و با هدف ارتقای دانش حقوقی مهندسین ، با دعوت از مهندس میر رضوی که از اساتید فن و پیشگامان این حوزه به شمار می روند ، اقدام به تولید نخستین دوره نموده ایم که امید می رود مورد استفاده مهندسان عزیز قرار گیرد.

همچنین با دعوت از شرکت های ارائه دهنده خدمات ، فناوری ها ، مصالح در این صنعت ، در حال آماده سازی دوره های کاربردی برای آشنایی با روش های اجرایی ، ماشین آلات ، مصالح و فناوری ها و … هستیم  تا بتوانیم از یک طرف مهندسان را در فضای واقعی کارگاهی قرار دهیم تا ذهن شان برای مواجهه با شرایط میدانی مهیا شده و از دیگر سو ، با ظرفیت های فنی و مهندسی برای بهره گیری در پروژه های تحت مسئولیت آشنا شوند .