دوره مجازی مبانی حقوقی و اصول گزارش نویسی ویژه مهندسان

1- مقدمه :

امروزه دیگر نمی‌توان گفت که یک مهندس خوب، مهندسی هست که فقط اطلاعات فنی و مهندسی بالایی دارد، اگرچه این امر شرط لازم است ولی کافی نیست! مهندس ناظر خوب کسی است که علاوه بر دانش فنی و مهندسی، اشراف بر دانش حقوقی مرتبط با رشته خود را نیز داشته باشد. یعنی یک مهندس ناظر مسلط بر حرفه نظارت و آگاه بر حقوق مهندسی، بر مسئولیت­ها و اختیارات خود واقف است و در نتیجه می­تواند در فرایند احداث پروژه، صحت اجرا و انطباق آن با مقررات ملی ساختمان را بدرستی تائید نماید و در صورت مشاهده تخلف سازنده، بر نحوه برخورد با نقض مقررات و انجام اقدامات مناسب در انعکاس تخلف به مراجع ذی­صلاح، تسلط داشته باشد. همچنین در صورت اضطرار و در بزنگاه حوادث ( چه در دوران ساخت و چه در دوران بهره برداری ) بتواند از عملکرد صحیح خود در محاکم قضائی دفاع نماید .

بعبارت دقیق­تر ، یک مهندس ناظر بدون احاطه بر دانش حقوقی ، عملکردش ناقص است و ممکن است در پیچ و خم حوادث شغلی ، عملکرد فنی و مهندسی اش زیر سئوال رفته و زحمات اش بی اثر شده و تاوان سنگینی نیز بپردازد. اینجاست که لزوم آگاهی از دانش حقوق مهندسی، ضرورت و اهمیت خود را بیش از پیش نشان می دهد.

متاسفانه مباحث حقوق مهندسی در سرفصل­های دانشگاه­های مهندسی ساختمان و در دوره­های حرفه ای الزامی مهندسان تدریس نمی شود و امید است این دوره بتواند برای مهندسان ناظر مفید فایده باشد و باعث ارتقای سطح خدمات حرفه نظارت و کاهش خسارت­های مادی و معنوی به مهندسان ناظر بویژه تبرئه آن­ها در محاکم قضایی شود.

2- اهداف دوره :

  • آشنایی مهندسان ناظر نسبت به مسائل حقوقی حرفه نظارت و تبعات حقوقی عدم ایفای وظایف مربوطه
  • کمک به مهندسان ناظر در زمینه احاطه بر مسئولیت­ها و اختیارات خود و انجام صحیح روال­های اداری انجام این امور
  • آشنایی با اشتباهات رایج مهندسان ناظر در تنظیم گزارش­ها و ارائه نکات راه­گشا برای تنظیم صحیح گزارش­های مرحله ای و موردی
  • آشنایی مهندسان ناظر در زمینه مستندسازی و تحصیل دلیل برای تبرئه در محاکم قضایی و انتظامی
  • آشنایی با مسئولیت­های تفکیکی ناظر هماهنگ­کننده و هر یک از گرایش های مهندسی در تیم نظارت پروژه در تنظیم مکاتبات و گزارش­ها
  • آشنایی با اهم تخلفات ساختمانی و گروه­بندی آن­ها و نحوه برخورد مهندس ناظر با هر دسته از تخلفات در گزارش­ها و صدور پایان کار
  • آشنایی مهندسان ناظر با مفهوم «متعهد به نتیجه بودن» رفتارهای مهندسی و استمرار داشتن مسئولیت حتی پس از صدور پایان­کار
  • ارائه شاخص­های کلیدی در انتخاب صحیح بیمه­های مسئولیت مدنی حرفه­ای مهندسان ناظر

3- مشخصات و ویژگی های شاخص دوره :

  • قابل استفاده برای مهندسان عمران، معماری، تاسیسات مکانیکی و ناظران گاز ، تاسیسات برقی و نقشه برداری
    • تشریح مباحث بصورت کاربردی و همراه با مورد کاوی پرونده¬های حوادث (مطالعه حادثه محور قوانین ساخت و ساز ) و مرور نکات مهم آن همراه با ارائه راه¬کارهای پیشگیرانه
    • برگزاری 22 جلسه آموزشی آفلاین( پخش ویدئوهای آموزشی مهندس میررضوی با کیفیت HD در سامانه یادگیری دانشگاه مهر البرز)
    • برگزاری 3 جلسه (پرسش و پاسخ ) دانش¬ پذیران با مهندس میررضوی بصورت آنلاین
    • برگزاری آزمون پایان دوره بصورت مجازی و صدور گواهینامه الکترونیکی شرکت در دوره توسط دانشگاه مهر البرز
    • ارزیابی مستمر دانش پذیران از طریق برگزاری خودآزمایی در پایان هر جلسه
    • ارائه فرم¬ها و نمونه¬ گزارش¬های مرحله ای متناسب با موضوع بحث جلسات آموزشی
    • جمع آوری و جمع بندی سئوالات و ابهامات دانش پذیران در خلال دوره و انتقال به مدرس و دستیاران برای ارائه راهنمایی در جلسات آنلاین

4- سرفصل دوره:

سرفصل‌ها و مباحث مطابق جدول ذیل ارائه می­شود:

ردیف سرفصل دوره مبانی حقوقی و اصول گزارش نویسی مهندسان ناظر تعداد جلسات
1 جلسه معارفه (آنلاین) 1
2 توضیحات مقدماتی و تشریح اهداف دوره و روش ارائه محتوا ( جلسه مقدماتی) 1
3 تفاوت نظارت مستمر(نظام مهندسی) و نظارت عالیه(نظام فنی و اجرایی) 2
4 گزارش نویسی در موعد 1
5 محدودیت های صدور دستورکار توسط مهندسان ناظر 1
6 نحوه گزارش نویسی مهندس ناظر در صورت عدم رعایت ضوابط  ایمنی در کارگاه در دوره ساخت 1
7 مسئولیت مهندس ناظر از منظر  ایمنی در دوره ساخت 1
8 مسئولیت مهندس ناظر از منظر ایمنی در دوره بهره برداری 3
9 تکالیف  قانونی مهندسان ناظر ( تبصره 7 ماده 100 و مبحث 2 ) 1
10 نکات حقوقی و انتظامی در زمان تعویض مهندسان ناظر

عواقب بهره برداری از ساختمان های فاقد پایان کار برای مهندس ناظر 

1
11 مسئولیت مهندس ناظر در صورت اتمام مدت قرارداد نظارت

نحوه برخورد با مالک و سازنده ای که مدعی بر عهده گرفتن مسئولیت تخلف از طریق تعهد محضری هستند

1
12 گروه بندی تخلفات سازندگان به منظور دادن تائیدیه پایان کار توسط مهندس ناظر  1
13 تفکیک مسئولیت مهندسان ناظر در 5 رشته (عمران ، معماری ، نقشه برداری ، تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی) ، آشنایی با مسئولیت ناظر هماهنگ­کننده و  نحوه تعاملات و مکاتبات فیمابین آنها 6
14 شاخص­های تعیین عمر مفید ساختمان 1
15 بیمه مسئولیت مدنی حرفه­ای مهندسان ناظر   1
16 جلسه پرسش و پاسخ دانش پذیران با مدرس – بصورت (آنلاین) در سه مقطع زمانی از دوره طبق تقویم آموزشی 3
17 آزمون پایان دوره(آنلاین) 1
مجموع جلسات با آزمون  27 جلسه

5– مدت دوره

مدت زمان دوره مجازی با درنظرگرفتن ویدئوهای آموزشی (افلاین )، جلسات پرسش و پاسخ با استاد (آنلاین ) ، جلسه معارفه (آنلاین ) ، برگزاری آزمون آزمایشی ، بالغ بر 15 ساعت آفلاین و 10 ساعت آنلاین است .

6– هزینه شرکت در دوره

قیمت دوره با توجه به خدمات آموزشی و بهره­گیری از برترین مدرس مباحث حقوق مهندسی ( مهندس میر رضوی) ، رقم مناسبی تعیین شده است تا امکان بهره­مندی مهندسان ناظر از سراسر کشور از دوره تسهیل شود ، لذا هزینه دوره،  19,900,000 ریال تعیین شده است .

7- سایر مشخصات دوره

  • علاقمندان می توانند قبل از ثبت­نام ، جهت آشنایی با ساختار ارائه مطالب دوره ، از جلسه مقدماتی(جلسه اول) بصورت رایگان استفاده نمایند.
  • امکان دانلود کردن محتوای آموزشی با توجه قوانین حمایت حقوق مادی و معنوی مولفان و مصنفان وجود ندارد و هرگونه کپی برداری از ویدئوهای آموزشی ، غیر مجاز بوده و پیگرد قانونی دارد .
  • دانش پذیران می‌توانند در طول زمان برگزاری دوره، بصورت نامحدود و در کلیه ساعات شبانه روز از طریق درگاه مجازی سامانه یادگیری دانشگاه مهرالبرز، به محتوای دوره دسترسی کامل داشته باشند . این ویژگی برای افرادی که بدلیل مشغله ، در ساعت‌های خارج از زمان اداری و در روزهای تعطیل می توانند برای مطالعه زمان بگذارند ، فرصتی مغتنم و ویژه فراهم می کند. دسترسی دانش پذیران به محتوای دوره ، بعد از برگزاری آزمون پایان دوره مسدود می شود.
  • محدودیتی برای شرکت در دوره‌ مجازی وجود ندارد و کلیه علاقمندان از اقصی نقاط کشور که دسترسی به اینترنت دارند می توانند در دوره ثبت نام و از محتوای آموزشی استفاده نمایند. مجازی بودن دوره ، برای شرکت کنندگانی که بویژه از شهرستان‌ها در آن شرکت نموده‌ اند، فرصت مناسبی در بهره‌گیری از مباحث اساتید مطرح و شناخته شده را فراهم می‌کند. دسترسی به ویدئوهای آموزشی در سامانه یادگیری دانشگاه مهر البرز با موبایل ، تبلت ، لپ تاپ و PC امکان­پذیر است.
  • اطلاعات و آموزش­های لازم برای نحوه دسترسی به سامانه یادگیری دانشگاه ، پس از ثبت نام ، در اختیار دانش پذیران قرار می گیرد.

8- نحوه برگزاری آزمون پایان دوره

پس از اتمام دوره و برگزاری جلسه آنلاین پرسش و پاسخ  ، آزمون پایان دوره بصورت الکترونیکی مطابق تقویم زمانی دوره برگزار می شود .

9- صدور گواهینامه شرکت در دوره

برای دانش پذیرانی که نمره قبولی در آزمون پایان دوره را کسب کرده باشند ، گواهینامه شرکت در دوره در قالب نسخه الکترونیکی صادر می شود. بدیهی است شرکت دانش پذیران در دوره­های تخصصی حقوق مهندسی ، منوط به گذراندن دوره مبانی حقوقی و اصول گزارش نویسی مهندسان ناظر است.

توضیح 1: بدلیل اینکه مدت زمان دوره‌های مجازی، زمان خالص تدریس محسوب می‌شوند و بدلیل حذف وقفه‌هایی چون آنتراکت، تاخیر در شروع و خاتمه زودتر از موعد کلاس، صحبت‌های شرکت‌کنندگان در خلال بحث، زمان صرف شده برای نگارش مطالب توسط مدرس بر روی تخته و … در کلاس، مطابق دستورالعمل های آموزشی دانشگاه مهر البرز، ، دوره مجازی  معادل 2 واحد درسی حضوری لحاظ شده و تعداد ساعات حضور در دوره در گواهینامه صادره، 32 ساعت درج می شود.

توضیح 2: دانش پذیرانی که تمایل دارند نسخه چاپ شده گواهینامه را نیز دریافت کنند ، پس از اتمام دوره  با اعلام درخواست و پرداختن تعرفه صدور و هزینه ارسال با پست ، نسبت به ارسال آن به آدرس دانش پذیر اقدام خواهد شد.

10- جلسات آنلاین پرسش و پاسخ با مدرس دوره

در زمان برگزاری دوره، مطابق تقویم زمانی دوره ، 3 نشست پرسش و پاسخ آنلاین(در بستر سامانه یادگیری دانشگاه ) با حضور مدرس یا دستیار ایشان برگزار می شود و به سئوالات مطرح شده دانش پذیران در طی جلسات قبلی و سایر سئوالاتی که برخط پرسیده می­شود پاسخ داده می شود.

11- مدرس دوره

مدرس و پژوهشگر برجسته حقوق مهندسی مهندس کامیار میررضوی
  • فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی در سال 1372
  • دارای پروانه اشتغال بکار پایه ارشد در رشته عمران در صلاحیت های نظارت ، طراحی و اجرا از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
  • تدریس بیش از 120 دوره حقوق مهندسی و گزارش نویسی برای اعضای سازمان های نظام مهندسی ساختمان 31 استان کشور از سال 1389 تا کنون ( تدریس بیش از 80.000 نفرساعت آموزش)
  • گذراندن دوره های قوانین حقوقی شامل آئین دادرسی مدنی، آئین دادرسی کیفری ، قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی در کانون وکلا در سال 1376
  • تدریس دوره حقوق مهندسی در نظام فنی – روستایی برای مهندسان ناظر و دهیاری ها و کارشناسان فنی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در 31 استان
  • تدریس حقوق مهندسی در نظام فنی – اجرایی برای بانک ها و شرکت های مهندسی مشاور و دستگاه های اجرایی
  • تدریس نحوه گزارش نویسی نظریه های کارشناسان رسمی دادگستری در کانون و کارشناسان ماده 187 قوه قضائیه با صلاحیت راه و ساختمان و حوادث کاری
  • انجام نظارت بیش از 114 ساختمان در طول دوران فعالیت حرفه ای مهندسی در شهر تهران
  • تالیف دایره المعارف جامع بخشنامه ها و مصوبات و آئین نامه های مربوط به نظام فنی – اجرایی
  • شرح کتاب های فهارس بهای ابنیه و راه
  • شرح اصطلاحات فنی فهارس بهای ابنیه و راه بر اساس مبانی نشریات سازمان برنامه و بودجه
  • عضو کمیته تدوین فهرست بهای ابنیه( 1380)
  • عضو کمیته بازنگری نشریه 55 سازمان و برنامه و بودجه ( 1380)
  • تدریس ضوابط امور قراردادها و پیمان رسیدگی و شرح شرایط عمومی پیمان و نحوه محاسبه تعدیل و مابه اتفاوت بهای مصالح در سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی ( 1380) و سازمان برنامه و بودجه استان تهران، کردستان، خراسان رضوی و جنوبی و …
  • مدیر پروژه طرح های متعدد عمرانی در سطح کشور
  • عضو هیات عالی حل اختلاف پروژه های ساختمانی وزارت نفت
  • طراح برگزیده مسابقه کشوری طراحی معماری ساختمان فدراسیون شطرنج سازمان تربیت بدنی( 1376)

12-  درگاه‌های ارتباطی  برای ثبت نام

 www.icelclub.ir

25 660 60 0935 (واتساپ)

82  891  440 – 021

دانلود فایل PDF دوره